2009-jun: Aandeelhouders geschokt door beloning NRE-baas

do 18 jun 2009,

EINDHOVEN –  Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn de aandeelhouders van het Eindhovense energiebedrijf NRE onaangenaam verrast door de hoge beloning voor de directie. Uit het jaarverslag blijkt dat interim-directeur André Burg voor 11 maanden werk meer dan 700.000 euro heeft ontvangen.

Wethouder Hans-Martin Don van grootaandeelhouder Eindhoven noemde dat bedrag donderdag ‘absurd hoog’ en volledig in strijd met afspraken die zijn gemaakt met de toenmalige raad van commissarissen.
„De raad van commissarissen heeft zich niks aangetrokken van de aandeelhouders en het publieke belang”, foeterde de SP-wethouder. De beloning past niet in de Code Tabaksblat die is bedoeld om zelfverrijking in de top van het bedrijfsleven tegen te gaan, constateerde Don.

Als het noodlijdende bedrijf binnenkort een lening nodig heeft van de aandeelhouders (de gemeenten in de regio) komen in de voorwaarden afspraken over beloning van de directie, kondigde hij aan. Volgens Don krijgt de huidige directeur een aanzienlijk lager salaris.

Precies een jaar geleden werd bekend dat de voorganger van Burg met een gouden handdruk van 8,5 ton was vertrokken bovenop de 6 ton van zijn salaris, bonus en pensioen.

bron: www.telegraaf.nl

Advertentie

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: