2009-jun: De Spätjens-norm

17 juni 2009

Jos Spätjens verdient kleine beetjens. Zorg is het dagelijks werk van de voorzitter van de Zorggroep Noord- en Midden-Limburg en zijn mede-bestuurders en daar hoort de zorg voor de eigen salariëring bij.

Slechts 330.948 euro werd vorig jaar overgemaakt op de bankrekening van Spätjens. Hij weet maat te houden: “De stijging van mijn totaal bruto inkomen is, afgezien van een bonus van 36.365 euro en een onkostenvergoeding van 13.864 euro, vooral het gevolg van indexatie.” Zo’n uitleg zet alle nogal gratuite, morele verontwaardiging onmiddellijk in het juiste perspectief. Eigenlijk is het allemaal afgunst en kinnesinne.

Vooruit, nog één poging om het uit te leggen. Er bestaat een Balkenende-norm en Spätjens-norm. Het leiden van een kabinet, dat zestien miljoen mensen regeert en dat jaarlijks zo’n 220 miljard euro omzet, is met 190.000 euro goed betaald. Voor het volstrekt unieke talent van Jos Spätjens (met een omzet van 265 miljoen euro en 8500 medewerkers) zou zo’n bedrag een afrront zijn. Jos Spätjens. Dé Jos Spätjens. De naam die op de lippen ligt van vele multinationals in binnen- en buitenland. Zo’n visionaire CEO zouden ook zij willen hebben.

Jos Spätjens die zich desondanks helemaal kan vinden in handhaving van de Balkenende-norm. Voor zijn opvolgers. “Ik heb overigens nog geen plannen om ermee te stoppen.” Jos Spätjens, het Duracel-konijn van zorgland, dat maar doorgaat en maar doorgaat. Bijna belangenloos. Eigenlijk voor een fooi. Jos Spätjens verdient eigenlijk nog veel meer kleine beetjens.

bron: www.limburger.nl

Advertentie

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: