2009-jun: Falende bestuurders straffen

29 juni 2009

Falende bestuurders van zorgorganisaties kunnen voortaan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor faillissementen en slechte zorg.

Het kabinet heeft ingestemd met een voorstel van minister Klink van Volksgezondheid en staatssecretaris Bussemaker dat het mogelijk maakt dat bestuurders aansprakelijk worden gesteld wanneer hun instelling door wanbeleid financieel in de problemen komt of geen goede zorg meer kan leveren.

Toezicht en beloning

Bestuurders van zorginstellingen moeten problemen voortaan in een vroeg stadium bij de toezichthouders melden. Het gaat dan om financiële problemen, die moeten worden gemeld bij de Nederlandse Zorgautoriteit, en om problemen met de zorgkwaliteit en veiligheid, waarvoor een early warning-systeem wordt opgezet. Wanneer zij dit nalaten, of er is op de een of andere manier sprake van wanbeleid, dan kunnen zij daarvoor persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. Dat geldt zowel voor de directie als voor de raad van toezicht.

Ook is afgesproken om de beloning van toezichhouders en bestuurders te beperken. Hierbij zal het beloningssyteem voor overheidsfuncties worden gehanteerd…

Lees het volledige artikel op: www.tvvonline.nl

home

Advertentie

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: